Πέντε ηγετικά χαρακτηριστικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε μέσα στο 2020 και μετά

Το ξεκίνημα της καινούριας δεκαετίας μας έκανε να αισθανόμαστε ανανεωμένοι και γεμάτοι επιθυμία για μια νέα αρχή. Ίσως το νούμερο 2020 από μόνο του να μας έχει πυροδοτήσει την επιθυμία να ανεβάσουμε τις ηγετικές μας ικανότητες σε άλλο επίπεδο. Μπορεί να ξεκινήσετε ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο ή κοινοτικό έργο, να πάρετε σύνταξη, να αποκτήσετε παιδί, να τελειώσετε τη σχολή σας, να αλλάξετε δουλειά ή να πάρετε προαγωγή. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που μας ωθεί να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο καθοδηγούμε τον εαυτό μας, τους άλλους και τα σχέδιά μας, αυτό τον χρόνο φαίνεται ότι πρέπει να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις στην προσωπική ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων.

Από πού ξεκινάμε;

Το πρώτο βήμα είναι ο καθορισμός του στόχου σας. Κατ’ αρχάς, καθορίστε τι σημαίνει η έννοια της ηγεσίας στη ζωή σας και σύμφωνα με τις δικές σας μοναδικές συνθήκες. Όταν το ζήτημα ηγεσίας αφορά τον χώρο εργασίας σας, η παγκόσμια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης McKinsey ορίζει την αποτελεσματική ηγεσία ως «ένα σύνολο συμπεριφορών που, σε δεδομένες συνθήκες, εξισορροπούν ένα εργασιακό περιβάλλον, ενθαρρύνουν την εκτέλεση καθηκόντων και εξασφαλίζουν την ανανέωση του εργασιακού αυτού περιβάλλοντος».
Στη συνέχεια, απαριθμήστε ορισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που θα θέλατε να έχετε, και τα οποία πιστεύετε ότι σχετίζονται με την ηγετική ικανότητα. Ο Daniel Goleman, Ψυχολόγος και πρώην δημοσιογράφος στην εφημερίδα New York Times, επισημαίνει στο βιβλίο του «What Makes a Leader?» ορισμένες ιδιότητες συναισθηματικής νοημοσύνης όπως η αυτογνωσία, η ενδοσκόπηση, οι εποικοδομητικές συμπεριφορές και οι στάσεις που είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική ηγεσία.

Ποιόν τομέα ενδιαφέρεστε να καλλιεργήσετε; Το σχέδιο κάθε ανθρώπου είναι μοναδικό και είναι δύσκολο να μιλήσουμε γενικά για το ποιές δεξιότητες πρέπει να καλλιεργηθούν. Σε περίπτωση που ψάχνετε κάτι για να εμπνευστείτε, διαβάστε παρακάτω 5 δεξιότητες που αποδεδειγμένα χρησιμοποιούν οι μεγάλοι ηγέτες.

Πέντε ηγετικά χαρακτηριστικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε μέσα στο 2020 και μετά

1. Συμπόνια

Μια έρευνα από το Harvard Business Review αποκάλυψε ότι το 91% από τους 1000 επιχειρηματικούς ηγέτες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε ότι η συμπόνια είναι πολύ σημαντική στην ηγεσία τους, ενώ το 80% δήλωσε ότι θα ήθελε να ενισχύσει αυτό το συναίσθημα αλλά δεν γνωρίζει πώς.

Ευτυχώς, η συμπόνια είναι κάτι που μπορεί να μαθευτεί. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι όταν περνάμε χρόνο δείχνοντας συμπόνια σε άτομα που υποφέρουν, ο εγκέφαλος παρουσιάζει λιγότερη δραστηριότητα στις περιοχές που σχετίζονται με τη συναισθηματική δυσφορία. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που έδειξαν συμπόνια κατάφεραν να παραμείνουν πιο ήρεμοι όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τον ανθρώπινο πόνο.

Αυτό είναι σημαντικό στον χώρο εργασίας, διότι η έρευνα δείχνει ότι η συμπόνια συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τις διαπροσωπικές σχέσεις, τη συνεργασία και τα μειωμένα ποσοστά εναλλαγής των υπαλλήλων στις θέσεις εργασίας.

2. Αληθινή ευαλωτότητα

Σύμφωνα με τη δρα Brené Brown, καθηγήτρια έρευνας και υπέρμαχο της έννοιας της ευαλωτότητας, αυτή είναι η ρίζα της καινοτομίας και της δημιουργικότητας. Για να αυξηθεί η αίσθηση ότι είναι ασφαλές να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα και ακόμη και να αποτύχετε, η εξάσκηση της ευαλωτότητας αποτελεί βασικό κλειδί για την πρακτική και την έκφραση των ηγετών.

Η εκμάθηση των σωστών τρόπων ώστε να αποκτήσετε ευαλωτότητα στον χώρο εργασίας σας προκειμένου να χτίσετε ομαδικό πνεύμα που θα βοηθήσει την ομαδική εργασία, την ανάληψη ρίσκων και τη δημιουργικότητα, δεν είναι κάτι που βγαίνει με φυσικότητα σε πολλούς από εμάς. Επιπλέον, ο όρος «ευαλωτότητα» μπορεί να αποτελέσει παγίδα, αφού εύκολα συγχέεται με το να είναι κάποιος «ανοιχτό βιβλίο» ή να μιλάει για τον εαυτό του «χωρίς καμιά λογοκρισία». Έτσι λοιπόν, τα οφέλη της ευαλωτότητας στον τομέα της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της παραγωγικότητας μιας ομάδας μπορεί να είναι εκπληκτικά.

Η ψυχολογική ασφάλεια έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί βασικό δείκτη της υψηλής απόδοσης των ομάδων. Η δυναμική της ομάδας είναι εκείνη στην οποία δεν φοβόμαστε να αποκαλύψουμε τον εαυτό μας, να καταθέσουμε τις καλύτερες ιδέες μας, να προσφέρουμε χωρίς τον φόβο της αποτυχίας ή την απώλεια του κύρους να μας εμποδίζει. Οποιοσδήποτε από εμάς που έχει επιχειρήσει να καλλιεργήσει μια τέτοια δυναμική στη δική του ομάδα, θα συμφωνήσει ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

Ένας τρόπος για να αποκτήσετε μεγαλύτερη ευαλωτότητα είναι να ανοιχτείτε στην ομάδα σας σιγά-σιγά όσον αφορά τις αποτυχίες στον χώρο εργασίας καθώς και τα μαθήματα που πήρατε από αυτές, τα οποία έχουν να κάνουν με εσάς και την ομάδα σας. Σύμφωνα με τη δρα Brown, ορισμένες από τις πιο καινοτόμες εταιρείες έχουν δημιουργήσει «φεστιβάλ αποτυχίας» με σκοπό να μοιράζονται τις εμπειρίες τους.

3. Ψυχική ανθεκτικότητα, η ικανότητα αντιμετώπισης των προκλήσεων

Μπροστά στις αντιξοότητες, εκείνοι που αναγνωρίζονται ως ισχυροί ηγέτες διαθέτουν την ικανότητα να παραμένουν επικεντρωμένοι στο τελικό τους όραμα και να επαναπροσανατολίζουν τους άλλους, ακόμη και εν μέσω προβλημάτων. Προκειμένου να αυξηθεί η ψυχική ανθεκτικότητα, ένα βασικό βήμα είναι η καλλιέργεια της συμπόνιας.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τον ορισμό της αποτυχίας για τον εαυτό μας και την ομάδα μας. Όταν κάτι δεν προχώρα με τον τρόπο που έχει προβλεφθεί ή προγραμματιστεί, συχνά νιώθουμε βαθιά ντροπή για τις επιπτώσεις στους άλλους ή στην εταιρεία μας ή ακόμα και για την απώλεια της αξιοπιστίας μας – είτε πράγματι ισχύει είτε όχι – από τους συναδέλφους ή τους πελάτες μας.
Μέσα από τη δυσφορία που προκαλεί η αποτυχία, εμείς ως άτομα ή ως μέλη μιας ομάδας έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ένα δώρο. Κάθε αποτυχία μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε, να συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς τον πιο αυθεντικό εαυτό μας και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουμε μια πιο αυθεντική ηγεσία.

4. Σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους

Πηγαίνοντας για φαγητό με μια ομάδα συναδέλφων ή / και υπαλλήλων της εταιρείας, αυξάνετε την πιθανότητα να δημιουργήσετε σημαντικούς δεσμούς που πιθανότατα θα μεγαλώσουν την επιρροή σας. Έτσι, όταν έρθει ο καιρός να εκφράσετε τις απόψεις σας, θα είναι καλοδεχούμενες.

Δείτε ένα απλό παράδειγμα: ενώ ίσως είναι δελεαστικό όταν φτάνει η ώρα του διαλειμματος να σηκωθούμε και να ασχοληθούμε με το κινητό μας τηλέφωνο (ειδικά όσοι είναι εσωστρεφείς!), το αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Ένα γεύμα με συναδέλφους θα μας βοηθήσει να κάνουμε πραγματικούς φίλους με άτομα από τον χώρο εργασίας κι αυτό θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία μας.

Φυσικά, ίσως χρειάζεστε λίγο χρόνο μόνοι σας προκειμένου να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Σε αυτή την περίπτωση, μια ιδέα είναι να χωρίσετε ένα διάλειμμα 60 λεπτών αφιερώνοντας 45 λεπτά σε ένα γεύμα με συναδέλφους και 15 λεπτά για να μείνετε μόνοι σας. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να συμμετέχετε καθημερινά σε κάποιο γεύμα με συναδέλφους, απλώς παρατηρήσετε τι είναι εκείνο που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ειλικρινή σύνδεση με αυτούς ως ένα μέρος του καθημερινού σας προγράμματος.

5. Ισορροπία

Αν θέλετε να είστε ηγέτης με επιρροή, είναι σημαντικό να διατηρήσετε την περιέργειά σας να μαθαίνετε πράγματα, καθώς και να είστε νοητικά και συναισθηματικά παρόντες. Είναι πιο δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, να διατηρήσουμε αυτό το είδος σύνδεσης με τους άλλους όταν δουλεύουμε υπερβολικά ή είμαστε εξαντλημένοι.

Εννοείται βέβαια ότι θα υπάρχουν και συγκεκριμένες προθεσμίες ή εργασίες που θα απαιτούν να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο και ενέργεια. Ωστόσο, αν αφήσουμε αυτούς τους σύντομους αγώνες δρόμου να γίνουν ένας μεγάλος μαραθώνιος, θα τρέχουμε χωρίς να έχουμε επαρκή χρόνο για να ξαναγεμίσουμε τις μπαταριές μας με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας.
Μην αφήνετε τις απαιτήσεις να καταστρέφουν την ισορροπία σας. Πηγαίνετε τακτικά διακοπές, ορίστε φυσιολογικά χρονικά όρια στον εαυτό σας και την ομάδα σας (όπου μπορείτε να ασκήσετε επιρροή) και φροντίστε να διατηρείτε σκόπιμα την ισορροπία σας κατά τη διάρκεια περιόδων όπου το άγχος στην εργασία σας είναι αυξημένο. Οι ηγέτες δίνουν τον ρυθμό στον χώρο εργασίας και τίποτα δεν το «φωνάζει» πιο δυνατά από τις ίδιες τους τις πράξεις.


Άρθρο των στελεχών του Search Inside Yourself Leadership Institute. Μάθετε περισσότερα για το επερχόμενο σεμινάριο Search Inside Yourself στην Αθήνα εδώ

Τελευταία άρθρα
Πέντε ηγετικά χαρακτηριστικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε μέσα στο 2020 και μετά
Μικρο-πρακτικές Search Inside Yourself που θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε σε περιόδους έντονου στρες
Πέντε μέθοδοι επίγνωσης και συναισθηματικής νοημοσύνης που μπορείτε να εφαρμόσετε όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες
Ο Rich Fernandez παρουσιάζει στον ΟΗΕ τον ρόλο της ενσυνειδητότητας και της συναισθηματικής νοημοσύνης στην εργασία
Οι ηγέτες καθορίζονται από τη συναισθηματική τους Νοημοσύνη | Συνέντευξη με τη Mounira Latrache
Συνέντευξη με τον Vasco Gaspar
6 reasons Search Inside Yourself Course is for you | Interview with Mounira Latrache
Why  the core of a leader’s work is to serve the ones he/she leads, helping them to thrive | Interview with Vasco Gaspar
Το Ελληνικό Forbes γράφει για το Search Inside Yourself
Το πρόγραμμα των εργαστηρίων του Search Inside Yourself σε όλο τον κόσμο
0 Shares
Share
Share
Tweet